Jubileumfestiviteiten Aald Hielpen 100 jaar

 

Aald Hielpen is in 2012 al 100 jaar bezig om de unieke Hindelooper geschiedenis levend te houden. Dat doen we door in Nederland en de rest van de wereld te dansen in klederdracht. Tijdens voorstellingen vertellen we ook over de rijke geschiedenis van onze stad, de unieke Hindelooper klederdracht en de schilderkunst.
 

De jubileumviering vond plaats in het weekend van 6 tot en met 8 juli, met als hoogtepunt het Nostalgisch feest. Samen met de inwoners van Hindeloopen en vele verenigingen uit onze stad hebben we er een mooi feest van gemaakt.

In verband met de jubileumfestiviteiten, kunt u dit jaar de leden van Aald Hielpen nog veel vaker in hun karakteristieke klederdracht in Hindeloopen aantreffen.
 

FestiviteitenVerslagen

Overzicht van de festiviteiten:

 

 

8 juli-31 oktober

Tentoonstelling Museum Hindeloopen

Vanaf 8 juli, 12:30 is de tentoonstelling "100 jaar Aald Hielpen" geopend voor publiek. U vind hier vele attributen, foto's en dergelijk uit de rijke historie van de Hindelooper dansgroep.

Meer informatie over de tentoonstelling vind u hier.

Terug naar boven

 

22 september

Balfolk

 

Bij het laatste onderdeel van de jubileumfeesten biedt Aald Hielpen iedereen de kans om kennis te maken met dansen. We doen dat door een zogenaamd balfolk te organiseren. Balfolk is een dansfeest met vrolijke, vlotte dansen en altijd met vrolijke, live folkmuziek. Op een bal gaat het om gezellig met elkaar te dansen, een leuke avond uit te hebben. Of je de hele tijd de goede passen  zet is vanavond minder belangrijk. Je hebt geen vaste partner nodig. Maar toch dans je nooit alleen. Soms dans je met een voor die dans uitgekozen danspartner en even later juist weer met z’n allen. Het leuke aan balfolk is dat iedereen zo mee kan dansen. Dat komt doordat de basis van de dansen redelijk eenvoudig is.

 

Meer algemene informatie over balfolk vind u op onderstaande websites:

Informatie over balfolk:  website

Uitleg over de dansen:    website

 

De muzikale begeleiding van vandaag is in handen van:

Duo Noordwest              website

Duo Middelsee               website

De Zoete Inval               website

 

Dansleiding:

Els Doekes

 

Opgave: Opgave voor Workshop en/of Stamppotmaaltijd kan via deze pagina tot 19 september.

 

Het programma in pdf-formaat kunt u hier downloaden:

 

Dagprogramma Balfolk:

 

14:00 Workshop dans

De standaard balfolk-dansen zoals de koppeldansen Scottish, Polka, Mazurka en Bourrée en de groepsdansen zoals de Jig of Cercle worden doorgenomen. Natuurlijk is er vanmiddag ook nog ruimte voor de specialiteiten van de dansleidster. Els heeft veel kennis van en ervaring in Zweedse dansen. Natuurlijk komt ook het repertoire van Nederlandse volksdansen aan bod.

 

Stamppotmaaltijd

 

20:00 Bal

Het geleerde van 's middags, kan 's avonds meteen in praktijk gebracht worden. Op de muziek van de eerder genoemde groepen kan de hele avond naar hartelust gedanst worden.

 

Kosten

Workshop             € 10,00 per persoon

Bal                       €   5,00 per persoon (voor deelnemers workshop is het bal gratis)

Stamppotmaaltijd  € 10,00

Terug naar boven

 

 
 

Folkloristische zang- en dansgroep Aald Hielpen  |  Tuinen 18,  8713 KM Hindeloopen  |  +31 (0)514-521508  |  Mail ons


Copyright Aald Hielpen 2012